Waarschuwing! Goedkope discount salons

Ze schieten als paddenstoelen de grond uit. De zogeheten Solar nails salons of welbekende salons met Chinezen en of Thaise werknemers. Die zijn vooral te vinden in steden zoals Beverwijk, Amsterdam, Utrecht en nu ook in Ede en Veenendaal. Helaas gaan mensen op de prijs af, niet wetende grote schade aan te kunnen richten aan de nagels en of uw gezondheid. En daar voor altijd last van kan blijven houden. Doordat hun een werkwijze hebben de nagelplaat ver op te ruwen om het product beter te laten hechten. Beschadigen ze de nagels zodanig dat het wel 6 tot 9 maanden kan duren voordat de nagels weer hersteld zijn. De producten die bij de goede salon gebruikt worden zullen niet hechten. Wanneer u voor een nabehandeling komt met deze Nagels. Kunnen wij niet verder helpen omdat de stoffen en vijlstof van dit product zeer kankerverwekkend is en de vrees die wij gebruiken dicht slipt.En wees gewaarschuwd voor de toekomst!!

Ga naar een professionele salon en voorkom deze ellende….


MMA

Typ dit onderwerp in bij een zoekmachine en de met name Amerikaanse forums met soms zeer felle discussies vliegen je om de oren, allemaal met dezelfde teneur; verwarde consumenten versus experts (nail techs) die unaniem, soms verbeten, dezelfde woorden gebruiken als ‘niet nieuw’, ‘discount of shopping mall nail salon nails’, ‘MMA’, ‘scam’ (zwendel) enz. Hebben deze experts gelijk, of zijn ze bang voor concurrentie en valt het allemaal wel mee? Op basis van de nagels die wij onder ogen hebben gekregen, het onderzoek en de tests die wij hebben gedaan, is het inderdaad behoorlijk slecht nieuws voor de nagelbranche. Maar als niemand het je uitlegt kun je het ook niet weten.

Door allerlei berichten in vakbladen van professionele nagelstylisten is in de nagelbranche de laatste tijd veel ophef ontstaan over Solar Nagels of zogenaamde Solar Nails; overwegend aangeboden door goedkope (zogenaamde discount) nagelstudio’s als zou het de nieuwste techniek uit Amerika zijn en veel beter dan Acrylnagels of Gelnagels.

Grote onzin en mooie verkooppraatjes, want ondanks dat CND (Creative Nail Design) nog steeds merknaamhouder is van allerlei “Solar” combinaties en deze gebruikt voor allerlei nagelproducten (SolarOil, SolarNail Powder, SolarBalm etc.) noem je de kunstnagels die met deze producten worden gemaakt geen Solar Nagels of Solar Nails, het is hooguit een aanduiding voor Pink & White kunstnagels, ofwel de standaard 2 kleuren Roze & Wit French Manicure kunstnagels, verkrijgbaar bij iedere nagelstudio of nagelsalon en alles behalve nieuw.

Het product dat over het algemeen wordt aangeboden onder de naam Solar Nagels of Solar Nails bevat MMA (Methyl MethAcrylaat) en is een heel ander product dan het product dat professionele nagelstudio’s aanbieden. Naast het gezondheidsrisico is MMA bewezen ongeschikt voor gebruik in nagelproducten en al tientallen jaren verboden door de Amerikaanse FDA (U.S. Food and Drug Administration). CND heeft de aanduiding Solar inmiddels grotendeels vervangen door Perfect.

Naast Solar is het kernwoord hier dus ook MMA, en om de verwarring groot te maken net zo makkelijk aangeboden als Acrylnagels of Gelnagels. Als consument is het op het eerste gezicht niet makkelijk om te weten wanneer er MMA gebruikt wordt, want ja het kan in alles zitten.


Verzorging van uw natuurlijke nagels

 • Verzorg uw handen net als dat u uw gezicht verzorgd. We gebruiken onze handen altijd en komen veel in aanraking met producten en stoffen waardoor ze kunnen uitdrogen. U gebruikt toch ook geen schoonmaakmiddelen voor uw gezicht.
 • Gebruik een goede handcrème wanneer u in aanraking bent geweest met water en of schoonmaakmiddelen. Probeer te wennen aan het dragen van handschoenen.
 • Gebruik een goede handcrème. Voordat u gaat zwemmen, zonnebaden en of schoonmaken smeer uw handen in met een verzorgende crème. Dit voorkomt uitdrogen van de handen.
 • Verzorg uw nagelriemen. Gebruik 2 maal daags een verzorgende nagelriem olie. Deze zorgt ervoor dat uw nagelriemen niet uitdrogen of scheuren. Dit kan zeer pijnlijk zijn. Een handcrème voldoet hier niet genoeg aan. Ook zult u merken dat u nagels er velen malen beter uitzien.
 • Nagels lakken: Gebruik altijd een basecoat voordat u uw nagels gaat lakken om verkleuring van de nagelplaat te voorkomen. Daarna 2 lagen kleurlak. Voor het behoud van de lak een topcoat gebruiken. Gebruik nagellak remover zonder Aceton.
 • Wanneer u uw haar gaat verven draag handschoenen.
 • Vijl uw nagels. Gebruik geen schaar of knipper om uw nagels in te korten.
Vijltechniek
 1. Vijl altijd in dezelfde richting, dat is van de rand af naar het midden toe. Geen zagende beweging
 2. Vijl met beleid. Vijl de nagel vanaf het uiteinde en niet te ver de nagelwallen in. Hierdoor kan de nagel ingroeien.
 3. Een kartonnen vijl, keramische vijl of diamantvijl zijn het beste voor je nagels. Andere vijlen van ijzerachtige materialen zijn vaak slecht voor je nagels.
 4. Vijl je nagels niet wanneer ze in contact zijn geweest met water. Nagels zijn dan zacht en poreus.

Verzorging en tips voor het behoud van uw kunstnagels

De 1e 48 uur na de behandeling zijn de nagels kwetsbaar houd hier rekening mee.

Gebruik nagels niet als gereedschap. Maar wees zuinig om breken en andere narigheden te voorhouden, bijvoorbeeld met het openen van een blikje drinken of opmaken van uw bed. Doe dit met de zijkant van vingers of handen.

Maak uw nagels nooit schoon met een scherp voorwerp. Hierdoor kan de nagelplaat loslaten van het nagelbed. Gebruik voorzichtig een nagelborsteltje. Als alternatief kunt u een zachte tandenborstel met een beetje tandpasta gebruiken.

Als u de nagels vaak stoot, dan is dit een teken dat uw nagels te lang zijn. Vijl de nagels iets korter met een speciale vijl voor kunstnagels. Let er wel op dat u de nagels niet smaller vijlt bij de breekpunten: het punt waar het roze nagelbed stopt en de witte nagelrand begint. Dit verzwakt de nagels.

Knip de kunstnagels nooit met een schaar of knipper: Ze zullen barsten, breken of splijten. Dit kan erg pijnlijk zijn.

Gebruik op kunstnagels nooit een nagelverharder als basislak. Hierdoor kunnen de kunstnagels splijten.

Laat uw nagels op tijd bijwerken. Als uw kunstnagels voor ong. 1/3 zijn uitgegroeid. (Dit hangt ook af van de lengte van het nagelbed) Na enkele weken groeien de nagels uit waardoor de vrije top te zwaar wordt. Hierdoor raakt de nagel de balans en zal eerder breken.

Wanneer u gaat schoonmaken gebruik hierbij handschoenen. Om uitdroging van uw nagels en handen te voorkomen. Wees zuinig op uw handen we smeren tenslotte ook geen schoonmaak middelen op ons gezicht.

Wanneer u gaat tuinieren gebruik handschoenen. Dit om infecties te voorkomen.

Draag handschoenen wanneer u uw haar verft.

Kunstnagels zijn niet bestand tegen ontvettende bestanddelen. Zoals benzine, terpetine, antical, cillit bang, chloor, enz…. hierdoor kan de nagel loslaten.

Bij verkleuring van de glanslaag. Kunt u met nagellak remover zonder aceton de verkleuring proberen te verwijderen.

Trek of peuter uw kunstnagels niet los! Daardoor beschadigt u uw natuurlijke nagel en worden ze dunner. Laat ze vakkundig verwijderen. Een kunstnagel is niet schadelijk voor de natuurlijke nagel wanneer deze vakkundig is aangebracht.


Vijltechniek

Voor de natuurlijke nagels

 1. Vijl altijd in dezelfde richting, dat is van de rand af naar het midden toe. Geen zagende beweging
 2. Vijl met beleid. Vijl de nagel vanaf het uiteinde en niet te ver de nagelwallen in. Hierdoor kan de nagel ingroeien.
 3. Een kartonnen vijl, keramische vijl of diamantvijl zijn het beste voor je nagels. Andere vijlen van ijzerachtige materialen zijn vaak slecht voor je nagels.
 4. Vijl je nagels niet wanneer ze in contact zijn geweest met water. Nagels zijn dan zacht en poreus.

Voor de kunstnagels

 1. Vijl de kunstnagel met een kartonnen vijl met een niet te hoge grit. Je hebt dan kans teveel weg te vijlen.
 2. Waar op letten voor aanschaf vijl. Hoe lager de grit hoe grover de vijl. Ga niet lager dan 150 . Het beste is een 180 grit zodat je niet teveel weg vijlt.
 3. Vijl de kunstnagels voorzichtig. Doordat deze harder zijn dan je natuurlijke nagels zijn we geneigd te vijlen met meer druk en een zagende beweging. Hierdoor heeft u kans het dat u het model weg vijlt. En hierdoor de nagel makkelijker breekt.
 4. Wees voorzichtig met ronde modellen, wanneer je smaller dan de eigen nagel vijlt heb je kans dat het breekpunt zijn sterkte verliest.

Meest gestelde nagel vragen

 1. Is acryl of gel schadelijk?
  Nee acryl is niet schadelijk voor de nagels als het op een professionele manier wordt aangebracht.
 2. Beschadigen de nagels na het dragen van kunstnagels?
  Als de kunstnagels vakkundig verwijderd zijn zult u zien dat de natuurlijke nagels niet slapper of dunner zijn. Alleen gebruikt u de nagels zoals u gewend was met de kunstnagels. De kunstnagels zijn harder en kunnen iets meer hebben. Vandaar dat de natuurlijke nagels dan sneller kunnen breken of omklappen. Iedereen moet wennen aan kunstnagels dus ook ontwennen van de kunstnagels
 3. Mag ik nagellak gebruiken over de kunstnagels?
  Dit mag. En zal ook beter hechten. U zult er langer plezier van hebben dan op de natuurlijke nagels. Het is wel raadzaam een nagellak remover te gebruiken zonder aceton.
 4. Mag je kunstnagels continu blijven dragen?
  Dat is geen probleem. De nagels zijn de bescherming voor het nagelbed daar waar veel zenuwen inzitten. De nagelplaat word juist extra beschermd. (Mits er goed mee om gegaan word en niet als gereedschap gebruikt wordt) Wel raadzaam om op tijd een nabehandeling te doen.
 5. Waarom mag je geen aceton gebruiken?
  Omdat aceton wordt gebruikt om de kunstnagels te verwijderen. Dit geldt echter niet voor gel nagels.
 6. Zijn kunstnagels geschikt voor een nagelbijter?
  Wanneer er iets een nagel aanwezig is, kan daar een product op geplaatst worden. Meestal wordt dan voor Acryl gekozen omdat dit harde is dan Gel. De Gel word eerder afgebeten dan de Acryl.
 7. Hoe komt het dat de ene hand langere nagels heeft dan de andere?
  De hand die het meest gebruikt wordt heeft een betere doorbloeding. Daardoor wordt de groei gestimuleerd.
 8. Zwanger met kunstnagels, mag dat?
  Dit kan geen kwaad, alleen bij een enkel persoon is er geen of hele slechte hechting. Ook kan er een betere hechting zijn dan daarvoor. Bij zwangere vrouwen kan ook de groei erg gestimuleerd worden of juist niet. Dit is echt afhankelijk per persoon.
 9. Kun je de nagels er zelf afhalen?
  Laat dit door een professioneel doen. Om er voor te zorgen dat de natuurlijke nagels niet beschadigd. Trek of breek de nagel er niet af. Dan zult u uw nagels wel beschadigen.